Versenyek

 1. Játékszabályok

     Nemzetközi Játékklubok Egyesülete (IGCA)

A Nemzetközi Játékklubok Egyesülete egy világszerte elismert non-profit szervezet, mely több mint 15.000 meglévő Játékklubnak nyújt közös fórumot.

Küldetésünk:

 • Játékklubok és egyéni játékosok egyesítése a világ minden pontjáról.
 • A játékok szabályainak tanítása és megerősítése.
 • Játékosoknak, kluboknak és országoknak világszínvonalú játékrendszer biztosítása.
 • A játékipar szociális oldalának megerősítése.
 • Hasonló képességekkel rendelkező játékosok egyesítése.

Olyan ingyenes online fórum vagyunk, amely tagjai számára ötleteket, könyveket és egyéb érdekességeket oszt meg a játék világával kapcsolatban.

Tagjaink számára non-profit, megosztott költségek alapján működő bajnokságokat rendezünk.

Széleskörű nemzetközi közösséget képviselünk, akik a játékot versenyek, tanulás, stratégiai kutatás és szórakozás céljából használják.

Bajnokságaink és versenyeink során a győztesek a nagynevű IGCA trófeáit nyerhetik el.

Nemzetközi bajnokságaink tisztességes és állandó környezetet biztosítanak a klubok és egyéni játékosok számára, akik egyetlen egyesítő fórum színeiben kívánnak részt venni, és arra törekszünk, hogy bajnokságaink megkapják a jól kiérdemelt oktatási és szociális hátteret.

Egyéni játékosok, klubok, iskolák, egyetemek és kormányszervezetek is csatlakozhatnak, nincs tagsági díj.

Ha csatlakozni szeretne vagy még több információra van szüksége, írjon nekünk az admin@internationalgames.org e-mail címre.

Bajnokságok lebonyolítása

A bajnokságok lebonyolításához használt szoftver a Swiss Perfect platform.

A Swiss Perfect platformot több mint egy évtizede használjuk a világ bármely pontján lebonyolított sakkbajnokságokhoz, és kétséget kizáróan ez a világ legnépszerűbb sakkbajnokságot lebonyolító szoftvere. A szoftver engedélyezett fizikai példányait több mint 50 országban alkalmazzák.

A Swiss Perfect szoftver segítséget nyújt a Swiss és Round-Robin események kezelésében, kiszámolja az állásokat, pontokat, kijelzi a cross-tables-ket és számos egyéb adatot, beleértve az egyéni játékosok lapjait, amelyeket egyenesen a programból ki lehet nyomtatni.

Eredmények és pontok

A Swiss Perfect szoftver a világszerte elfogadott döntési elveket alkalmazza, és az alábbiakat támogatja:

 • single-game pontszámok (1:0; =:=; 0:1; =:0; 0:=; 0=0; +:-; -:+; -=-)
 • one-touch eredmények rögzítése
 • multi-game pontszámok (single-game pontszámok kombinációja)
 • konfigurálható tie-break kritériumok (Bucholz, Median-Bucholz, győzelmek száma, az ellenfelek besorolásának összege, Brightwell)

Számossportágban és játékban a bíró az az illetékes személy, aki tárgyilagos módon felelős a játék levezényléséért és olyan gyors döntéseket hoz, amelyek megerősítik a játék szabályait, beleértve a sportolókra vonatkozó döntéseket (például valamely játékos kiállítása). A döntés hatalmával felruházott bíró, az adott sportágtól függően, különféle megnevezésnek örvend, mint például játékvezető, döntőbíró, célbíró, választott bíró, biztos, időmérő, partjelző, taccsbíró vagy műszaki tiszt (a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapján).

A játékok

A magyarországi bajnokság 5 játékot tartalmaz: Mancala; Reversi;  Dáma; Octi és Quoridor. Valamennyi játék Célja és Szabályai a tanórákon játékokat alkalmazó tanárok és oktatók tulajdonában vannak.

Az előző évek tapasztalatai alapján, íme néhány változtatás a játékvezetőkre vonatkozóan:

Korosztályok: nincsenek korosztályok (a tapasztalatok alapján a játékkészségek nem a játékosok életkorától függnek)

 • Az idő fontos szerepet játszik a bajnokság alatt. Valamennyi menet 15 perc játékidőt jelent.
 • A játékidő letelte után az a játékos, akinek több köve van (Mancala), több

saját színű korongja (Reversi) vagy golyója, vagy korongja van (Dáma) az lesz a verseny győztese.  Az Octi és Quoridor  játékokban ha a játék nem ér véget a meghatározott 15 percen belül, a játékvezető dönti el, ki a  győztes, vagy döntetlent állapít meg.

Küldetés

Az IGSA arra törekszik, hogy társegyesületein belül stratégiai játékokat fejlesszen ki, továbbá támogatást nyújt az olyan egyesületek számára, akik játékaik bizonyos aspektusait szeretnék fejleszteni. Bizonyos proaktív programokon keresztül az IGSA segítséget nyújt az olyan tanárok és diákok számára biztosított képzési szintek javításában, amelyek a játékot képességeik fejlesztése céljából alkalmazzák elbírálás, tanítás és tanácsadás útján. Az előadások és tanfolyamok, valamint az oktatási és tanácsadási anyagok biztosítása az általunk biztosított támogatás központi elemét képezik.

Célok

 • Nemzetközi részvétel fejlesztése a különböző korosztályoknak rendezett játékbajnokságok során, valamint helyi programok továbbfejlesztése vagy létrehozása, pl. bajnokságok, egyesületek, iskolai versenyek;
 • A társegyesületek támogatása játékvezetés megszervezésében és fejlesztésében;
 • A társegyesületek támogatása különféle játékok terén szervezett bajnokságok megszervezésében, fejlesztésében és előmozdításában;
 • Az olyan társegyesületeknek nyújtott segítség, akik a bennük rejlő lehetőségeket kívánják kibontakoztatni;
 • A társegyesületek támogatása bírók és oktatók országos szinten történő kiképzésében.

Cim

1055 Budapest, Falk Miksa u. 13.

Mindlab 4*4 Konzultáció

Csak előzetes időpont egyeztetés  alapján biztosítunk konzultációt.

 

Telefon

Iskoláknak és Pedagógusoknak:
+36703393063
Vállalkozásoknak:
+36703393063